Jump to content

External discs ejecting


NE1
 Share

Recommended Posts

Last couple of days my external discs are disconnecting themselves.

Yesterday it was my Seagate , and just now it was my La Cie.

 

No recent updates on Mac to blame , could it possibly be the cool weather ? at the moment it is 21deg c in my computer room.

 

 

Screenshot 2021-12-05 at 09.36.47.png

  • Confused 1
Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, ozimoron said:

sunspots cause that.

i don't think that is the problem today. 

When I unplug and insert again nothing shows on my desktop or disk utility .

Link to post
Share on other sites

Maybe just another bug of Monterey?

 

Googled this and it is for M1 based Macs and Big Sur. But many of Big Sur bugs migrated into Monterey and haven't been fixed. That's why I still stick to Catalina.

 

https://www.howtoisolve.com/external-hdd-ssd-drive-keeps-disconnecting-mac/

 

Not sure this will help but worth a try.

Edited by tomazbodner
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

2 minutes ago, sometimewoodworker said:

Recheck using a different cable or two.

Two different external disks in Two diiferent ports using Two different cables in Two days

I am just waiting for tomorrow to see if it happens to the Third disc .

I have had these 3 discs plugged in for just over a year now without a problem.

Updated to Monterey when it first became available , this is the first time I have had any problems like this.

Link to post
Share on other sites

3 hours ago, NE1 said:

Two different external disks in Two diiferent ports using Two different cables in Two days

I am just waiting for tomorrow to see if it happens to the Third disc .

I have had these 3 discs plugged in for just over a year now without a problem.

Updated to Monterey when it first became available , this is the first time I have had any problems like this.

Useful to know, thanks

Link to post
Share on other sites

 

My first post states Imac.

My answer to your " Sunspots " solution ........When I unplug and insert again nothing shows on my desktop or disk utility .

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...