Jump to content

Ordering Chicken Wing Parts: Drummette, Wingette, And Wing Tip.....


4evermaat

Recommended Posts

the chicken wing as i understand it is bpiik gai. If you divide up the wing, there are 3 main parts: The "drummette", the "wingette" or flat stick, and the "wing tip"

How would you say these in thai? (like when ordering at a restaurant). My gf said she never had to say before. Only the whole wing. But I think there is a way to describe it as they are in the supermarket / meat markets.

If you can copy the thai symbols for reference also that would be helpful.

Link to comment
Share on other sites

From: http://www.nsru.ac.th/e-learning/animals/lesson10_2.php

1.7.2 ชิ้นส่วนไก่ (chicken parts) เป็นการชำแหละไก่ออกเป็นชิ้นส่วนต่าง ๆ ตามความต้องการ เช่น เนื้อหน้าอก เนื้อสันใน เนื้อน่อง เนื้อปีก เนื้อสะโพก หลังจากนั้นก็จะบรรจุส่งขายภายในประเทศ หรือส่งไปแช่แข็งก่อนที่จะส่งออกนอกประเทศ รูปแบบชิ้นส่วนไก่ที่จำหน่าย เช่น

ww 1.7.2.1 เนื้อหน้าอกติดกระดูกและหนัง (bone in breast)

ww 1.7.2.2 เนื้อปีกทั้งหมด (whole wing)

ww 1.7.2.3 เนื้อปีกส่วนบนติดกระดูก (wing stick)

ww 1.7.2.4 เนื้อปีกส่วนกลางและปลายต่อกัน (two joint wing)

ww 1.7.2.5 เนื้อปีกส่วนบนชำแหละกลางติดกระดูก (wing stick two slits)

ww 1.7.2.6 เนื้อปีกส่วนกลางผ่าครึ่งติดกระดูก (middle wing half – cut)

ww 1.7.2.7 เนื้อปีกส่วนกลาง (middle wing)

ww 1.7.2.8 เนื้อสะโพกและน่องติดกระดูก (bone in leg)

ww 1.7.2.9 เนื้อสะโพกและน่องแยกกันติดกระดูก (drumstick and thigh)

ww 1.7.3 ชิ้นส่วนไก่ถอดกระดูก (boneless chicken parts) เป็นการชำแหละไก่เป็นชิ้นส่วนต่าง ๆ และมีการถอดกระดูกออกจากเนื้อ ซึ่งขึ้นกับความต้องการของลูกค้า บางครั้งอาจมีการเลาะหนังออกจากเนื้อด้วย ชิ้นส่วนไก่ถอดกระดูกที่จำหน่าย เช่น

ww 1.7.3.1 เนื้อหน้าอกสันในไม่ติดเอ็น (fillet without tendon)

ww 1.7.3.2 เนื้อหน้าอกสันติดเอ็น (fillet)

ww 1.7.3.3 เนื้อหน้าอกถอดกระดูก (boneless breast)

ww 1.7.3.4 เนื้อหน้าอกถอดกระดูกดึงหนัง (skinless boneless breast)

ww 1.7.3.5 เนื้อหน้าอกถอดกระดูกชำแหละเป็นรูปสี่เหลี่ยม (boneless breast block open)

ww 1.7.3.6 เนื้อปีกส่วนบนติดหน้าอกถอดกระดูก (boneless breast with wing stick)

ww 1.7.3.7 เนื้อสะโพกและน่องถอดกระดูกชำแหละแยกเป็นชิ้น (boneless leg kirimi)

ww 1.7.3.8 เนื้อสะโพกและน่องถอดกระดูกไม่ติดหนัง (boneless leg skinless)

ww 1.7.3.9 เนื้อสะโพกและน่องถอดกระดูก (boneless leg)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.




×
×
  • Create New...